Hub van Orange Belgium moet digitale kloof dichten | Computable.be

2022-06-25 06:58:01 By : Ms. Cindy Liu

Orange Belgium opent in hartje Brussel een Orange Digital Center. Het moet dienen als ondersteunings- en ontwikkelingscentrum waar iedereen digitale en ondernemersvaardigheden kan verwerven en uitbouwen.

Het was Petra De Sutter, vice-eersteminister en minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven, Telecommunicatie en Post en Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, deputy ceo van de Orange Groep, belast met de operationele activiteiten van Orange in Europa, die op de plechtigheid aanwezig waren. Het Orange Digital Center is gratis toegankelijk voor iedereen die wil bijleren aan de hand van concrete projecten, opleidingen, workshops en conferenties voor de meest uiteenlopende doelgroepen: jongeren, mannen en vrouwen, al dan niet gekwalificeerd, studenten en werkzoekenden. Wat gaat er in het center gebeuren? ‘Activiteiten die gaan van digitale opleidingen tot het coachen van kleine bedrijven en startups aan de hand van reële trajecten rond persoonlijke en zakelijke groei’, klinkt het bij Orange. Orange verbindt zich er intussen toe om tegen 2025 een Orange Digital Center te openen in alle landen waar het operationeel is. Het centrum zal dienen als overkoepelende instelling voor tal van verschillende initiatieven. Het is de bedoeling om een reëel netwerk van kansen uit te bouwen dat gedragen wordt door Orange Belgium en lokale partners. Bij die partners horen opleidingscentrum BeCode dat mee instaat voor de Digital Academy. Daarnaast is er vanuit Orange ook een Solidarity FabLab, een digitale productieworkshop waar je leert hoe je een 3d-printer, lasersnijmachine of digitale borduurmachine moet gebruiken.

Al die initiatieven komen boven op andere programma's van Orange, zoals Orange Fab, een acceleratorprogramma voor startups, dat net zijn vijfde seizoen heeft afgetrapt in België, met focus op vr/ar en de metaverse. Maar ook Orange Ventures, een (internationaal) programma van de Orange Group dat investeert in startups om hen te helpen door te groeien en internationaal te gaan.

Het is duidelijk tijd van initiatieven rond digitale inclusie. Vorige week stelde BNP Paribas Fortis en Proximus een initiatief rond digitale inclusie voor. Deze week was er ook al een digitale evaluatietool, een initiatief van Microsoft, Proximus en Agoria.

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Reacties van gasten worden niet direct op de site geplaatst. De redactie controleert vooraf of de reactie aan een aantal voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn:

Ik verklaar hierbij dat tekst rechtenvrij is en door mij gepubliceerd mag worden. Ik vrijwaar de eigenaar van Computable voor alle claims en daarbij ontstane kosten die uit publicatie hiervan zouden kunnen voortvloeien. Tevens ga ik akkoord met de algemene voorwaarden van de websites van Jaarbeurs b.v. en de hier bovenin genoemde spelregels.

De redactie behoudt zich het recht voor om reacties aan te passen, in te korten of te verwijderen. De redactie gaat niet in discussie over geplaatste of verwijderde reacties. IP-nummers worden enkel gelogd om misbruik te monitoren, maar niet gepubliceerd of op een andere manier gebruikt.

Het is de redactie toegestaan om de inhoud van de reacties te hergebruiken in de print en online titels van de uitgever van Computable.

Alle rechten voorbehouden © 2010-2022 Jaarbeurs ( 2.3644sec)